Bakü'nün kurtarılışının 103. yıl dönümünde Ağrı dağında bayraklar açıldı

Tarih : 2021-09-16 / Kategori : Genel Haber

Bakü'nün kurtarılışının 103. yıl  dönümünde Ağrı dağında bayraklar açıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Kafkas İslam Ordusu tarafından Ermeni ve Bolşevik çetelerden kurtarılışının 103. yıl dönümü, Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma Destekleme Derneği’nce Ağrı Dağı’na tırmanılarak kutlandı.

Dernek Başkanı Ziya Zakir ACAR konuşmalarında; dernek olarak her yıl Bakü’nün kurtuluşu anısına programlar düzenliyoruz. Geçen yıl Tekaltı Dağına tırmanmıştık. Bu yıl da Ağrı Dağına tırmandık. 
Bilindiği üzere Gence'ye ulaşan Kafkas İslam Ordusundaki asker sayısı, Azerbaycan kolordusundan yapılan 1000 kişilik takviyeyle 12 bine ulaştı. Kafkas İslam Ordusu, önce güzergâhındaki Göyçay, Salyan, Ağsu ve Kürdemir'i düşman güçlerinden temizledi, 15 Eylül 1918'de 30 saat süren şiddetli muharebelerden sonra Bakü'yü kurtardı.
Kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. İşgalci devletlerin desteği ile Ermeniler tarafından işgal edilen Azerbaycan toprakları 44 günlük bir savaştan sonra zaferle sonuçlanarak işgal altındaki topraklar azat olundu. Bu savaşta Türkiye’ni tam desteğinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Dik ve azimli duruşundan dolayı Sayın İlham ALİYEV’i kutluyoruz. Selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. 
Ermenilerin dilinden düşmeyen Ağrı Dağından sesleniyoruz. Haddinizi bilin işgal ettiğiniz topraklardan derhal çekilin. Karabağ Azerbaycan’dır İrevan Azerbaycan’dır. Haber:A. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası