Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Doç. Dr. Işıkay’ı makamında ağırladı

Tarih : 2021-10-18 / Kategori : Genel Haber

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Doç. Dr. Işıkay’ı makamında ağırladı

“Elbracht-Işıkay Sendromu” buluşuyla tıp dünyasında dikkatleri çeken Doç. Dr. Sedat Işıkay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu ziyaret etti. Doç. Dr. Sedat Işıkay’ı çalışmalarından dolayı tebrik eden Topçu, “Bilim, teknoloji, tıp, sanat ve spor gibi alanlarda uluslararası ölçekteki başarıların sahibi olanlar, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize rol model olmaktadır.” dedi.
 

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Nöroloji Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Sedat Işıkay’ın soyadı tıp literatürü kayıtlarına “Elbracht-Işıkay Sendromu” diye geçmişti.
Başarılı doktora gelen tebrik telefonları arasında Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli de vardı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edilen Işıkay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu makamında ziyaret etti.
Ziyaretten mennun olduğunu dile getiren Topçu, “Batı dünyasının, ‘hekimlerin pîri ve hükümdarı’ diye tanımladığı İbn-i Sina diyor ki: ‘Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder.’ Yine Cumhurbaşkanımızın, ‘İnşallah önümüzdeki dönemde ülkemizi tüm bilim insanları için çok daha önemli bir cazibe merkezi hâline getireceğiz.’ sözleri bilim insanlarımıza verilen kıymetin açık seçik bir ifadesidir. Bilim, teknoloji, tıp, sanat ve spor gibi alanlarda uluslararası ölçekteki başarıların sahibi olanlar, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize de rol model olmaktadırlar. Değerli hocamızı tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak, başarılı insanlarımızın sayılarını çoğaltsın; vatanımızı, milletimizi, devletimizi, daim ve kaim eylesin inşallah.” ifadelerde bulundu.
Doç. Dr. Sedat Işıkay ise, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’nun davetlerinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bugün milletimizin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde misafir olarak bulundum. Saygıdeğer büyüğümüz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı olan Sayın Yalçın Topçu Beyefendiler bizi kabul ettiler. Bilim dünyasına kazandırdığımız ve soy ismimizin verildiği Elbraht Işıkay Sendromu hastalığının keşfi ve soy ismimizin bu hastalığa verilmesi sebebiyle bizi tebrik ettiler. Bilime ve bilim adamına önem verdiklerini bir kez daha göstermiş oldular. Nazik davetleri için teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası