SİMİT FİYATI 2 TL

Tarih : 2021-10-25 / Kategori : Genel Haber

SİMİT FİYATI 2 TL

Son zamanlarda artan fiyatlar Una’da yansıdı. Unda artan fiyat  artışı öğrenci ve memurların vaz geçilmezi olan  simite de yansıdı.
             

 İlimizde 1 lira 50 kuruştan satılan sade simidin ve poğaçanın  fiyatları fiyatı 2 lira olarak değişti.
              Vatandaşlar “Ekmek bir besin maddesi fakat poğaca değil, fakat asgari ücretin 3 bin lira olmadığı bir memlekette poğacanın 2 tl olması mantıklı değil. Artık zamlara alıştık şaşırmadım derken öğrencilerde harçlıklarına zam yapılmadığını, her gün aldıkları simidi şimdi iki günde bir alacaklarını söylediler.
                Bülent Koçak isimli vatandaş, doların 10 lira olduğu bir yerde simitin 2 tl olması çok normal şöyle düşünüyoruz tamam simit 2 liraya çok poğaça 2 lira çok pahalı ama unun fiyatını da iyi hesap etmek lazım ne oluyorsa bize oluyor 2 tane ekmek 5 liraya aldık gidiyoruz.”dedi.
Bir öğrenci,” Bir buçukluk simit olmuş 2 tl bizde öğrenciyiz harçlığımız azalıyor”.dedi.
               Fırın sahibi Enver Ebren ise”Her gün zam geliyor Unun torbası 180 tl den 230 tl çıktı simit ve poğacalarımızı 2 bin lira(2 tl) yaptık.En kısa zamanda ekmekte zam düşünüyoruz.Şu anda zarar ediyoruz.Günü gününe zam enflasyondan dolayı .Un 180’den 230 bine sıvı yağ 400 bini aştı. Susam 700 milyon torbası oldu.Her gün zam sadece bir gün değil ki Allah yardımcımız olsun gerçekten şu anda zararla dönüyor.şu anda zarar ediyor.”dedi.
             Vatandaş ne diyor sorusuna ise fırıncı Enver Ebrar,”Kimse bir şey demiyor zaten günü gününe zam geldiği için  bir şey demiyor..”dedi.
Bayan.”Her şey pahalılaştı ama sadece bunlar değil ki ,hiçbir iyi yere varmıyor.gerçekten hiç bir şeye yetişemiyor .aldığımız her şey elimizde eriyor maaşımız her şey eriyor Allah yardımcımız olsun.”şeklinde konuştu.   Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası