Rektör Alma 20. Milli Eğitim Şurası’na Katıldı

Tarih : 2021-12-03 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma 20. Milli Eğitim Şurası’na Katıldı

            20’nci Milli Eğitim Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında yürütülecek  20’nci Milli Eğitim Şurası, 1-3 Aralık tarihleri arasında devam edecek. Şuraya Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma katıldı.

            “Eğitimde Fırsat Eşitliği” teması ile gerçekleştirilecek şûranın gündemini “Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği”, “Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi” Ve “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi” konuları oluşturuyor. Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “21’inci yüzyıl dünyasında sosyal, siyasal ve ekonomik alanda büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bir yandan bilgi ve iletişim teknolojilerinde büyük değişimlere  bir yandan da iklim değişikliği, doğal afet, savaş ve göç gibi dünyayı derinden sarsan gelişmelere tanıklık ediyoruz. Küresel çaptaki bu değişimlerden elbette ülkemiz de etkilenmekte. Yaklaşık iki yıldır tüm dünyayı yaşamın tüm alanlarıyla etkisi altına alan Korona virüs salgını bu değişim ve dönüşümleri çok daha hızlandırdı. Dünyadaki bu gelişmeler eğitim sistemlerimizin mevcut koşullarında değerlendirmemizi ve bir muhasebe yapmamızı zorunlu kılmaktadır. İşte bu ihtiyaçlardan hareketle eğitim politikalarımıza yön vermesi amacıyla eğitim tarihimizde önemli yeri olan Milli Eğitim Şurası’nın 20’ncisi gerçekleştirmeye karar verdik” diye konuştu.
               Bakan Özer’in ardından kürsüye teşrif eden Başkan Erdoğan, Şura'nın icrasına öncülük eden Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakan Mahmut Özer ve ekibini, Şura'ya destek veren tüm kurumları tebrik etti. Başkan Erdoğan ayrıca değerli fikirleriyle, öneri ve tenkitleriyle şuraya katkı yapacak tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. Şura'nın en geniş katılımla eğitimin tüm paydaşlarını buluşturan kuşatıcı bir anlayışla gerçekleştirilmesine önem verdiklerini belirten Başkan Erdoğan, Bakanlığın da Şura hazırlık çalışmalarını bu hassasiyetle yürüttüğünü memnuniyetle gördüklerini söyledi.
              Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası