SALMANLI,”TAZİYE YEMEĞİ KALDIRILSIN.”

Tarih : 2022-01-25 / Kategori : Genel Haber

SALMANLI,”TAZİYE    YEMEĞİ KALDIRILSIN.”

        Taziye yerlerinde yemek olayı kaldırılmalıdır. Tekrar gündeme geldi. Birçok kişi taziye yemeğinin kaldırılmasını istiyor.
 

  Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği eski Başkanı Behlül Salmanlı, Bu konuyu tekrar dile getirdi.
Salmanlı, ”Taziye yerlerinde vefat eden kişiye ihsan olarak verilen yemek olayı kaldırılmalıdır. ”dedi

           Bir taziye yerinde başsağlığı için gelen kişilere açıklamada bulunan dini alim Behlul Salmanlı,”Dinimizde israf haramdır. Taziye yerlerinde insanlar kayıp ettikleri yakınının acısını yaşamadan hemen yemek telaşına düşüyor. Bu yanlıştır.Taziye yerlerinde yemek olayı kaldırılmalıdır. Bu ekonomik şartlarda ihsan yemeği 2 gün vermek büyük bir yüktür. Yemeği verecek gücü olan var olmayan var. Verilen ihsanın ölen kişiye faydasının olmasını istiyorsak bilmeliğiz ki ihsan sadece yemekten ibaret değildir öncelikle onun geride kalan vecibelerini yerine getirmemize daha çok muhtaç olduğunu unutmamalıyız Bir taziye yerinde 3. Ve 7. Gün verilen yemeğin maliyeti 10 ile 20 bin lira arasında değişiyor. Bu para camilere, fakir vatandaşlara,üniversitede okuyan fakir öğrencilere verilebilir.Bunun sevabı daha çoktur.Allah katında daha makbuldür.”şeklinde konuştu.

            Iğdır’ın ileri gelen insanlarından rahmetli Hacı Nebi Gölali, Hacı Ali Parim gibi insanların vasiyeti üzerine ihsan yemeği verilmedi. Bu insanlarımız örnek olmak istedi. Çevre ve mahalle baskısından kurtulup taziye yerlerinde yemek olayı kalkmalı. Başsağlığına gelen insanların bir tabak yemeğe ihtiyacı  yoktur. Verilen yemeğin parasıyla çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye yakacak gıda maddesi alınır, yüzden fazla öğrenciye burs olarak verilebilir.” şeklinde konuştu. Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası