4. IĞDIR KAYISI TANITIM VE HASAT GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Tarih : 2022-06-25 / Kategori : Genel Haber

4. IĞDIR KAYISI TANITIM VE HASAT GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Iğdır'a Özgü Aromasıyla Bilinen ve Sadece Sofralığı Bulunan Şalak Kayısının Hasadı Başladı
 

Iğdır Valiliği, Iğdır Belediyesi ve Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gerçekleştirilen etkinlikle İlimiz adına tescilli ve coğrafi işaretli ŞALAK kayısısı ve diğer çeşitlerimizi tanıttı.

Iğdır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kayısı Tanıtım Günleri” programında bu yılki kayısıların hasadına başlandı.

Etkinliğe Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, Vali Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, çiftçiler ve vatandaşlar katılım sağladı.
İl Tarım ve Orman Müdürü  Özkan Yolcu, etkinliğe katılım sağlayanlara teşekkür etti. Yolcu, İlimizdeki kayısı yetiştiriciliği hakkında bilgiler vererek, kayısı yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasında ve yapmış olduğumuz projelerde desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Iğdır Belediyesine, İl Özel İdaresine ve diğer kuruluşlara teşekkür etti.

Küllük köyünde düzenlenen Kayısı Tanıtım Günleri programında konuşan Vali H. Engin Sarıibrahim, çiftçilerimizin yıl boyunca harcadıkları emeğin ve döktükleri alın terinin karşılığı olan hasatla birlikte; toprağın, suyun bereketine hep birlikte şahitlik ettiklerini söyledi.

Kayısının, Iğdır’ın marka değeri olduğunu belirten Vali Sarıibrahim, “Marka değerlerimizden olan kayısımızın hasadına Bismillah diyerek başlayıp, ülkemizin dört bir yanında ve hatta yurt dışında sofralara ulaştıracağız. Rabbim, hayırlı bir hasat dönemi nasip etsin. Emeğiyle toprağa hayat veren tüm çiftçilerimizin biri bin, hasadı bereketli olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından kayısı kıyafeti giyen çocukların temsili gösterileri ve hediyelerinin verilmesiyle devam eden programın ardından kayısı yeme yarışması düzenlendi.

Kayısı Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren üreticilere katılım belgesi ve hediye çeklerinin verilmesi, Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve ardından kayısı hasadıyla program sona erdi. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
4. IĞDIR KAYISI TANITIM VE HASAT GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 4. IĞDIR KAYISI TANITIM VE HASAT GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 4. IĞDIR KAYISI TANITIM VE HASAT GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası