Iğdır 15 Temmuz Anaokulunda Kura Heyecanı

Tarih : 2022-09-03 / Kategori : Eğitim

Iğdır 15 Temmuz Anaokulunda Kura Heyecanı

           Öğrenci velilerinin öğretmen seçme,sabahçı ,öğlenci olma istekleri  karşısında çaresiz kalan Iğdır 15 Temmuz Anaokulu yöneticileri, çareyi velilerin huzurunda kura çekilişi yapmakta buldu.   
         

Anaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin isimleri  bir kavanozun içine atıldı.Öğretmen adı okunarak kavanozdan kız erkek öğrenci sayısı eşit olmak üzere çekim yapıldı.
               Daha sonra oluşturulan listelere öğrencilerin isimleri kura ile  çekilip sınıfların listeleri oluşturuldu.
           Okul yöneticilerinin okulun konferans  salonunda kurulan masalarda gerçekleştirdiği kura çekimini, veliler heyecanla izledi.
                  Okul müdürü Sabiha Vural, ”Velilerimiz  çocuğum sabahçı,öğlenci olsun diyorlardı isteklerini yerine getirsek sıkıntı olacak ve denge bozulacaktı bizde kura çekimine başvurduk Bütün öğrencileri kura ile belirliyoruz. Kız- erkek ayrı şekilde ayırdık. Kız erkek öğrenci sayısının eşit olmasına özen gösterdik.” dedi.
             Ayrıca veliler de, kura çekimini ilgiyle takip etti. İlk kez kura çekimine tanıklık ettiklerini belirten veliler, “Kura çekimi ile sınıfların belirlenmesi adil oldu. Haksızlık ortadan kalktı. Herkes hakkına razı gelecek. Hayırlı olsun. Çocuklarımızın geleceği için bizde heyecanla bekliyoruz. Bu kura uygulaması bütün öğrenciler açısından adil bir uygulamadır. Okul idaresini kutlarız” dediler.
Kura çekim komisyonu Hüsnü Özyeğin İlkokulu müdürü Ercan Bilen,Ziya Gökalp Ortaokulu müdür yardımcısı Şener Karasu,15 Temmuz Anaokulu müdür yardımcısı Fatma Kurt ve okul müdürü Sabiha Vural ve okul öğretmenlerinden  oluştu. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası