IĞDIR ARAŞTIRMALARI-I KİTABI YAYINLANDI

Tarih : 2022-09-22 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR ARAŞTIRMALARI-I KİTABI YAYINLANDI

Doç. Dr. Oğuz ŞİMŞEK ve Öğr. Gör. Arslantürk AKYILDIZ, Gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı makamında ziyaret ederek, Editörlüğünü Dr. Öğretim üyesi Suna ALTAN’ın yürütmüş olduğu IĞDIR ARAŞTIRMALARI-I kitabını hediye ettiler. 
 

Kitap hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Arslantürk AKYILDIZ, Editörlüğünü Dr. Öğretim üyesi Suna ALTAN’ın yürütmüş olduğu IĞDIR ARAŞTIRMALARI-I kitabı Sonçağ yayınevi tarafından 317 sayfa olarak yayınlandı. 

Eserde, Iğdır’ın tarihi, kültürü, sosyal hayatı, ekonomik durumu, coğrafyası ve edebiyatı üzerine 10 konu, alanında uzman 18 hocası tarafından ele alınarak detaylı bir şekilde irdelenmiştir.

Eserde, Iğdır’ın ilkçağ ve Kurtuluş Savaşı dönemiyle alakalı tarihi konuların yanı sıra, şehrin ekonomisi, edebiyatı, sosyolojisi ve coğrafyasıyla ilgili geniş bilgileri kapsayan yazılar yer almaktadır.”dedi.

IĞDIR ARAŞTIRMALARI-I kitabın hazırlanması fikrinin oluşmasında katkısı olan Doç. Dr. Oğuz ŞİMŞEK ve Öğr. Gör. Arslantürk AKYILDIZ, bu kitap serisinin her yıl asgari 1 kitap olacak şekilde devam ettirmeyi planladıklarını ifade ettiler. 

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş, Anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  Iğdır’a dair yapılan bu güzide esere çalışmalarıyla katkı sunmuş olan değerli hocalarımıza emeklerinden dolayı biz de teşekkürü borç biliriz.
      Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası