ONLARINDA HATIRA ORMANI VAR

Tarih : 2008-01-23 / Kategori : Genel Haber

ARTIK IĞDIR BEDENSEL ENGELLİLER VE TÜRK ANNELER DERNEĞİNİNDE HATIRA ORMANI VAR.
 Iğdır Bedensel Engelliler Derneği ile Türk Anneler Derneği ilimizde hatıra ormanı yaptı.      İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği yapan dernek başkanları Yeşil kuşak bölgesinde 1500 fidanlık hatıra orman oluşturdu. 
  

Iğdır Tuzluca karayolunun 25. km bulunan yeşil kuşak alanına   Vali S.Saffet Karahisarlı, Garnizon Komutanı Osman Nuri Erkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Iğdır Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Baran Turan, Türk Anneler Derneği Iğdır Şube Başkanı Şenel Zülaloğlu ve bedensel engellilerin katılımı ile çam fidanı dikimi yapıldı.
        Fidan dikimi öncesinde konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün, "Iğdırımız da faaliyet gösteren iki derneğimiz parasını yatırarak 1500 adet fidan almıştır büyük bir kısmını biz dikerek her iki dernek adına hatıra ormanı yaptık. Burada sembolik olarak dikim yapacağız" dedi.
                 İlimiz Valisi S. Saffet Karahisarlı  da "Yeşil bir Türkiye için daha çok ağaç dikmeliyiz, demek ki ağaç dikmek hem sağlam olan vatandaşlarımızın hem de bedensel engelli vatandaşlarımızın görevidir. Bu güzel düşünce içinde olan ve hatıra orman kuran iki derneğe ve üyelerine teşekkür ediyorum. Her kurum bu şekilde hatıra orman kurarsa Iğdır yem yeşil hale gelir. Bu konuyu projelendirip yaygınlaştıralım" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası