112 Acil Servis Rahatsız Ediliyor

Tarih : 2011-08-15 / Kategori : Genel Haber

112 Acil Servis Rahatsız Ediliyor

112 Acil Servisi Başhekimi Esra Ersöz, “Iğdır’da 112 Servisini Ermenistan’dan bile arayan insanlar oluyor.” dedi.

            Iğdır 112 Acil Servisini rahatsız edenlerin sayısında artışların yaşandığı belirtildi.
             Iğdır’da 112 Acil Servisini telefonla arayarak rahatsız edenlerin sayısının gün geçtikçe arttığı, telefonların meşgul edilmesi yüzünden görevlilerin hastalara zamanında müdahale etmekte sıkıntı çektikleri belirtildi.
              İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, “112 Acil Asılsız ihbarlar nedeniyle hizmet aksaklığı meydana geliyor. Bu da bizleri sıkıntıya sokuyor. Allah göstermesin o esnada acil bir durumda olan herhangi bir hasta bize gelen asılsız telefon ve çağrılar yüzünden engellenmiş olursa bölgeye gitmekte ve müdahale etmekte gecikebiliriz. Bizler de servisimize gelen her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Hastalarımıza hizmet vermek için vatandaşların 112 acil servisin telefonlarını meşgul etmemelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bir çoğu lüzumsuz günde yüzlerce kişinin aradığı 112 Acil Servisi Başhekimi Esra Ersöz, gereksiz meşguliyetin gerçek hastalara hizmeti aksattığını belirtti. “Iğdır’da 112 Acil Servisi 24 saat hizmet veren ve uyumayan birkaç mekanlardan biridir.
Sürekli uyanık olmamız lazım. İl ve ilçedeki acil servis görevlileri olarak 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. Günlük 112 merkezimize 1500 ile 2000 bin civarında telefon alıyoruz. 
             Bunların sadece 10 ve 20 gibisi gerçek oluyor.  Olaya veya  kazaya Şehir içinde ulaşım imkanımız en geç 7 dakikadır.  Kaza yerini ve ambulansı uydudan takip ederek yönlendiriyoruz. Olay yerine ulaştığımızda bu asılsız ihbarlardan dolayı geç kaldığımızda hasta yakınları tarafından darp edilmeye maruz kalıyoruz. Bıçak çekenler oluyor. Arabayı tekmeleyenler oluyor. Bunun yanı sıra 2  bin asılsız telefon ihbarları ve lüzumsuz çağrılar gelmektedir. Bununla beraber Ermenistandan da arayanlar oluyor. Bunuda uydu sistemiyle engelliyoruz. Genelde bunlar çocuklar yada sapıklar oluyor. Gelen telefonlar sisteme kayıt ediliyor sapıklık yapan ve yanlış ihbar verenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası