Bursa'da "Hocalı Şehitleri" Caddesi İstiyoruz

Tarih : 2012-02-25 / Kategori : Genel Haber

Bursa'da

Iğdır ve Azerbaycan Kültür Derneğinin de içinde olduğu Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Platformu, Hocalı katliamının 20.yıldönümünde Hocalı şehitlerini anarak, Bursa'da bir caddeye "Hocalı şehitleri" isminin verilmesi için imza kampanyası başlattı.

Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Platformu, Hocalı katliamının 20. yıldönümünde Hocalı şehitlerini anarak, Bursa'da bir caddeye "Hocalı şehitleri" isminin verilmesi için imza kampanyası başlattı. Platform adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Hocalı katliam değil gerçek bir soykırımdır" dedi. 
Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında 25- 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından yapılan katliamını anmak için Fomara meydanında bir araya gelen Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Platformu, Bursa'da bir caddeye "Hocalı şehitleri" isminin verilmesi için imza kampanyası başlattı. Platform adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Ermenilerin yaptığı planlı katliamı her yıl olduğu gibi bu sene de nefretle kınadıklarını söyledi. 
Türkoğlu, "20 yıl önce yapılan katliamda 106'sı kadın, 63'ü çocuk, 70'ten fazlası ise yaşlı olmak üzere toplam 613 Azerbaycan Türk'ü işkenceyle katledildi. 487 kişi ağır yaralandı, 1275 kişi Ermeniler tarafından rehin alındı. 150 kişi de kayboldu. Şehit edilen ve esir alınan Türklere insanlık dışı işkenceler yapıldığı sağduyu sahibi ülkelerce biliniyor. Yapılan insanlık suçunun maksadı, ortaya çıkan kayıpların miktarı, silahsız ve masum oluşları dikkate alındığında, Hocalı hadisesi bir katliam değil gerçek bir soykırımdır. Hocalı'da yaşananlar üç maymunu oynayan devletler için büyük bir ayıp, uluslararası hukuka göre de insanlık suçudur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeşlerimiz Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acısınıderinden hissediyoruz" dedi. 
Milletimizin ve Bursalıların hafızasından silinmemesi için Bursa'da önemli bir caddeye "Hocalı şehitleri" isminin verilmesi gerektiğini dile getiren Türkoğlu, "Bunun için imza kampanyası başlattık. Gerek stantlarımız, gerekse de kurumlarımızdan topladığımız imzaları belediye meclisine sunacağız. 100 bin imza hedefimize çok az kaldı" dedi. 
Diğer taraftan Bursa’da Oğuz Boylu Azeri Türk’ü vatandaşlarımızın ve Bursalı vatandaşlarımızın iştiraki ile 25 Şubat 2012 Cumartesi saat:13:00 ‘da Bursa Fomara Mahfel Çay Bahçesinde toplanılıp, Atatürk Caddesi Heykel Anıtı istikametine yürüyüş gerçekleştirilecek ve basın açıklamasıyla SOYKIRIM telin edilecektir.
“HEPİMİZ MEHMEDİZ GÜÇBİRLİĞİ YÜRÜTME HEYETİ”
TÜRK-İŞ- AZERBAYCAN KÜLTÜR DERNEĞİ-IĞDIR KÜLTÜR DERNEĞİ-TÜRK OCAKLARI-HÜDAVENDİGAR YÖRÜK TÜRKMEN FEDERASYONU-ADD-ÜLKÜ OCAKLARI-
T. KAMU-SEN-MURADİYE GRUBU

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası