"Hocalı Soykırımı"nın 20. Yıldönümü'nü anıyoruz

Tarih : 2012-02-25 / Kategori : Genel Haber

Tarihin en gaddar, en acımasız ve vahşice işlenen bir cinayetinin, "Hocalı Soykırımı"nın 20. Yıldönümünü anıyoruz.  Bu SOYKIRIM sadece Azerbaycan Türkleri’ne karşı değil, aynı zamanda tüm insanlığa karşı işlenmiştir.

Şehitlerimizin; evlatlarını yitirmiş ana-babaların ve yetim kalmış çocukların acılarını yüreğimizde hissederek, bu SOYKIRIM’I şiddetle kınıyoruz.
Bildiğiniz gibi Türkiye ile Azerbaycan'ın Dostluk ve dayanışmasını istemeyen emperyalistlerin, birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik politikalarının en büyük aracı, sözde Ermeni soykırımı  iddiasıdır.
Türk Milleti karşısında duydukları tarihsel aşağılık kompleksi ve kendi tarihlerinde yaptıkları soykırım olaylarının ağırlığı altında ezilen bu bedbahtlar, büyük kıskançlık besledikleri, başarılarla dolu temiz Türk tarihini; bu yolla "kirli" göstermeye çalışmakta ve bunun için de, gerek parlamentolarında, gerekse yerel meclislerinde kanunlar ve kararlar çıkartmaktadırlar. Hiçbir tarihsel gerçeğe ve bilimsel araştırmaya dayanmayan bu kanun ve kararların, gerçek dışı olduğu 1948 tarihli "Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi"nde yapılan tanımdan da açıkça anlaşılmaktadır.
HOCALI'DA NELER OLMUŞTU?
Bu tanım çerçevesinde değerlendirilmesi gereken ve tarihsel süreçte en yakın soykırım, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Karabağ  Özerk Cumhuriyeti'ne bağlı Hocalı Kasabası'nda yaşanmıştır.
Karabağ  Bölgesi, Ermenilerin eline geçmeden önce; Hocalı'da 7000 Azerbaycan Türk'ü yaşamaktaydı. Halkın bir kısmının Ermeni zulmünden kaçmasından sonra, nüfus 3000'e düşmüş Hocalı Soykırımı sonucunda ise 613'ü kişi vahşice katledilmiştir.  Öldürülenler arasında; 106 kadın, 63 çocuk ve 70 ihtiyarın başları kesilmiş, gözleri oyulmuş, derileri yüzülmüştür. Hamile kadınların karınları süngüyle parçalanarak ceninleri ana rahminden süngüyle çıkarılmış, 487 kişi sakat bırakılmıştır. 1275 kişi esir alınmış ancak bugüne kadar esaret altındaki bu insanların akıbetleri hakkında hiçbir bilgi alınamamıştır. 25 Şubat'ı, 26 Şubat'a (1992) bağlayan gece, insanlığa karşı işlenmiş en gaddar, en acımasız SOYKIRIM ile, Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nın Türk nüfusu haritadan silinmiştir.  3000 kişinin bulunduğu Hocalı'da, Ermeni katillerce öldürülen, kaybolan ve sakat bırakılan insan sayısı 2375'tir.
NELER YAPMALIYIZ?
Tarihteki en büyük ve en kanlı insanlık suçlarından biri olan Hocalı  soykırımının tarihin kara ve tozlu raflarına kaldırılmasına ve unutulmasına izin verilmemesi gerektiğine inanıyoruz.
Zira Türkiye'yi "soykırım" iddiaları ile suçlayan, gerçekte nasıl birer insanlık dışı  cani oldukları belgelerle sabit olan bu katillerin, suçlarını  kendi yüzlerine ve çifte standartlarla destekçilerine  haykırmak gerekmektedir.
Hukuki alt yapısı olan; video kayıtları, fotoğrafları ve canlı  şahitleriyle ispat edilmiş bulunan bu insanlık suçunun "SOYKIRIM" olduğu, uluslar Arası hukuk metinlerinde "SOYKIRIM" olarak tanımlandığı bilinmelidir.
Haydar Aliyev'in "Bir Millet İki Devlet" ve Mustafa Kemal Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir" düsturu doğrultusunda hareket edilmelidir.
Bizler; Ermeni canilerin bu insanlık dışı davranışlarını esefle kınıyoruz. Dünyamızın barışa, sevgiye ve kardeşliğe en çok ihtiyacı olduğu günümüzde hakkın, adaletin ve barışın yanında yer alanları, yapılan bu soykırımı kınamaya ve Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi için hukuk çerçevesinde var gücümüzle herkesi çalışmaya ve destek olmaya davet ediyoruz.
İstanbul Türkiye               Azerbaycan Derneği
Sefer KARAKOYUNLU        (Başkan)

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası