Turizm Rehberi ve Seyahat Acenteleri Denetlendi

Tarih : 2012-03-01 / Kategori : Genel Haber

Turizm Rehberi ve Seyahat Acenteleri Denetlendi

Iğdır  Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Denetim Komisyonu tarafından Iğdır’da turizm kalitesini artırmak amacıyla farklı noktalarda Turizm Rehberi ve Seyahat Acenteleri ile ilgili denetimler yapılıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz başkanlığında İl Denetim Komisyonu 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu ve Seyahat Acenteleri Yönetmeliği ile Profesyonel Turist Rehberliği Yönetmeliği uyarınca yapılan denetimlerde tur düzenleyen seyahat acentelerinin bazılarının evraklarınının eksik olduğu görülerek tutanak tutuldu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Engindeniz, Yeşil Iğdır  muhabirine yaptığı açıklamada “Tüm seyahat acentelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı mevzuatına uygun olarak çalışmaları gerekmektedir.  Iğdır’da ancak bu şekilde turizm kalitesini yükseltmek mümkündür. Iğdır’da bu gün 6 acenta da denetim yaptık. Bazılarının evraklarının eksik olduğunu gördük, tutanak yaparak evrakların tamamlanması için süre verildi. 15 gün  sonra tekrar denetim yapacağız bu süre içerisinde evraklar tamamlanmadığı taktirde gerekli yasal işlemler yapılacaktır” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. umu yılmaz 2012-03-02 08:29:28

    Batı'daki İl müdürlerinden tüyolar almasını öneririm

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası