Kimsesiz Vatandaşı Belediye Toprağa Verdi

Tarih : 2012-03-02 / Kategori : Genel Haber

Kimsesiz Vatandaşı Belediye Toprağa Verdi

Iğdır’da yaşayan Naim Özayyıldız isimli vatandaş hastanede vefat edince kimsesi olmadığı için Iğdır Belediyesi tarafından toprağa verildi.

Naim Özayyıldız isimli 66 yaşındaki vatandaş, anlatıldığına göre malvarlığını eşinin adına yaptıktan sonra çocukları başka bir şehre yerleşir.  Eşi tarafından da terk edilen Özayyıldız, sığınma evine gider. Daha sonra hastane de hayatını kaybeden Tuzluca ilçesi Kuruağaç Köyü nüfusuna kayıtlı Naim Özayyıldız,  Iğdır Zabıta Müdürlüğü tarafından Asri mezarlıkta toprağa verildi.
Toplumumuzda   az sayıda kişinin kimsesiz vatandaşlarımızla doğrudan ilişkisi olmuştur diyen Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK; “Zabıta Müdürlüğümüz tarafından kimsesiz vatandaşımız Naim Özayyıldız’ı bütün dini vecibelerini de yerine getirerek toprağa verdik. Allah rahmet etsin. Kimsesiz korunmaya muhtaç insanlar konusu toplumda insani-vicdani-sosyal bir sorun olarak değerlendirilmektedir. Toplumda yaşayan bireylerin doğumdan ölüme kadar belediye olarak hizmetindeyiz. Bizlerin belediyecilik anlayışımız budur. Maalesef öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, anne-babayı tanımayan yan komşusunu bilmeyen bir topluma doğru gidiyoruz. İnsanlarımız da acıma ve merhamet duygularının azaldığını görmekteyiz.” dedi.               Acaba kimsesizlerin duygularına ne kadar tercüman olabiliyoruz diyen Başkan Vekili Hüseyin MALK:  “Evet, şimdi kimsesiz diyorlar onlara. Kimsesiz olmak. Hiç kimsesiz. Annesiz, babasız ve kardeşsiz. Nerden gelip nereye gittiği belli olmayan yolcular gibi… Kendilerine ait bir odaları yok, bir evleri yok. Onların göğsüne yaslanıp ağlayacakları birileri de yok. Onlar hastalanınca hiç kimse bir şey demeyecek. Onların istedikleri ve özledikleri hatta yaşamak istedikleri şey; şefkat, sevgi ve ilgidir. Bunu onların gözlerinden, mimiklerinden anlayabiliyoruz.” Peki, onlar; kimsesizler ne der acaba? : “ Siz arkanızı dönüp gidin, alınmam. Ben alıştım terk edilmeye, görmezden gelinmeye. Benim en mutlu günümdür o gün, üzülmeyin. Ardımdan, ölmüş de kurtulmuş deyin.” derler.                                                                                                                                                                Toplumsal duyarlılığın olması da çok önemlidir. Çünkü bu sorun sadece bir kesimi ilgilendirmiyor diyen Başkan Vekili MALK: ” İç içe hepimizi doğrudan ta başından ilgilendiren ve duygulandıran konu.  Yukarıdaki birkaç satır ile onların hislerine tercüman olmak istedik. 66 yaşındaki Naim Özayyıldız vatandaşımıza tekrar Allahtan Rahmet diliyorum” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası