Hastalarımız Uçak Ambulansla Sevk Oldular

Tarih : 2012-03-02 / Kategori : Genel Haber

Hastalarımız Uçak  Ambulansla Sevk Oldular

İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Sağlık Bakanlığı Hava Ambulansı hizmetlerinden son zamanda ilimizden gerçekleştirilen sevkler sebebi ile sıkça yararlanıldığını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Nitekim geçtiğimiz günlerde (Şubat ayı içerisinde ) sobadan zehirlenen baba, ardından fare zehiri içen çocuk ve son olarak 28 Şubatta konvilzyon geçiren 9 Aylık sepsisli bebek Medine Akan’ın Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevki uçak ambulanslarla gerçekleştirildi. Yapılan hasta sevklerinde amaç, yaşam hakkı gözetilerek, yeterli imkânlara sahip sağlık kurumlarına zaman kaybetmeksizin naklin sağlanmasıdır. İlimizde bu koordinasyon 112 Acil Komuta Kontrol Merkezimiz tarafından yapılmaktadır. İlgili uzman hekim tarafından hava ambulansı ile sevki uygun görülen hasta için 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi aranır. Komutada görevli personel öncelikle sevkin yapılabileceği illerdeki sağlık kurumları ile görüşüp yer ayarladıktan sonra, hastanın hangi gereklilikle ve nereye hava ambulansı ile naklinin istendiğini Ankara Hava Ambulans Operasyon Merkezine bildirir. Merkezin değerlendirmesi ve uygun görmesi halinde en yakın ildeki hava alanından hasta nakli gerçekleştirilir. Bakanlığımızın 24 saat hizmete sunduğu hava ambulansları hizmetleri, sosyal güvencesi olsun ya da olmasın her vatandaş için ücretsiz olarak sunulmaktadır. Hava ambulansı ile sevk yurt geneli için verilen bir hizmettir. Dolayısı ile Merkez tüm sevk taleplerini acil öncelik sırasına göre değerlendirir. Hava ambulansı ile hasta sevklerindeki başarıların ardından Sağlık Bakanlığımız da Uçak Ambulans sayısını arttıracaklarını belirtmişlerdir.
Bu açıklama ile vatandaşlarımıza hasta sevklerinin nasıl planlandığını ve elbette ki azami sürede koordine edilmeye çalışıldığını belirtmek isterim. Hasta yakınlarının sevk sürecini beklerken endişe duymaları ve sabırsızlanmaları sağlık çalışanlarınca da doğal bir tepki olarak algılanır. Koordinasyon aşamasında geçen sürede hasta yakınları sakin olup, öfkelenmeden, sağlık çalışanlarına güvenerek hastalarının hastane koşullarında kontrol altında tutulmaya çalışıldığını bilmelidirler. Sağlık çalışanları bu konuda tam bir ekip ruhu ile hareket etmektedir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası