Iğdır'da Sivil Savunma Haftası Nedeni ile Deprem Tatbikatı Yapıldı

Tarih : 2012-03-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Sivil Savunma Haftası Nedeni ile Deprem Tatbikatı Yapıldı

Iğdır Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet İşleri Müdürlüğü tarafından, ''Sivil Savunma Haftası'' etkinlikleri çerçevesinde Atatürk lisesinde  düzenlenen tatbikatta, öğrenciler olası yangın ya da deprem durumunda yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Teorik ve Pratik Uygulamada Konuşan Atatürk Lisesi Okul Müdürü Nihat Yılmaz, Deprem alarmı vermesiyle başlayan tatbikatta, öğrenciler sıraların altına saklandı. İkinci alarmın çalışmasıyla birlikte öğrenciler kısa sürede 4 katlı binayı boşalttılar. Tatbikat esnasında yaralı oldukları var sayılan öğrenciler, sedyelerle taşınarak sağlık ekiplerince tedavi edildi. Ardından okul bahçesinde Iğdır belediyesi itfaiye ekipleri yangın söndürme kurallarını öğrencilere uygulamalı olarak göstererek evinizde tüp yangınının üzerine bir örtü örterek söndürebilirsiniz denildi. Bu uygulamanın öğrencilere büyük bir katkısı var. Olası bir deprem ve yangında neler yapacaklarını öğreniyorlar.”dedi.
İl Afet İşleri  Ekip sorumlusu Yahya Karaduman, Tatbikat sonrası öğrencilere yapılan tatbikatta yaralı olan birinin nasıl taşınacağını, bir deprem anında yapmaları gereken kuralları anlattı.    800 Öğrenci heyecanının yaşandığı Yangın ve Deprem Tatbikatı Okul salonunda konu ile ilgili bilgiler verilirken, yangına ait filmler de gösterildi. Hazırlanan bazı öğrenciler arkadaşlarını deprem ve yangın konusunda bilgilendirirken bahçede düzenlenen uygulamada da yaralı kurtarma ve yangın söndürme tatbikatları yapıldı.
Çalan sirenle birlikte okul kısa sürede boşaltılırken İtfaiye yardımıyla temsili yaralı kurtarma operasyonu yapıldı. Çıkarılan temsili yangın da kısa sürede söndürüldü.
İtfaye Şefi Seccat Karadağ, 30 Öğretmen, 800 Öğrenci  gerçeği aratmayan deprem ve yangı heyecanı yaşadı. 1 Saatlik Sunumdan sonra Okul Bahçesinde Tahliye Tatbikatından sonra okulda tüm personel ve Öğrencilerle birlikte İl Afet Kurulu Afet ve Personeli, İtfaiye Ekibi ve Sağlık Personelinin Katılımıyla Tahliye Tatbikatı 2 dakikada gerçekleştirildi. Okul Bahçesinde İtfaiye Ekipleri Yaralı Kurtarma ve Yangın Söndürme Konuları gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası