Milletvekili Özgündüz'ün Hollanda Ziyareti Başarılı Geçti

Tarih : 2012-04-02 / Kategori : Genel Haber

Milletvekili Özgündüz'ün Hollanda Ziyareti Başarılı Geçti

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) tarafından Amsterdam’da düzenlenen “Türkiye’mizin dünü, bugünü ve yarını” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Hollanda Türkleriyle bir araya geldi.

Türkiye’yi anlatan Özgündüz, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, konuşmasında demokrasi, ekonomi, basın özgürlüğü ve yargı başta olmak üzere çeşitli konulara değindiği. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, konuşmasında; “Uzun süreli mücadelemizin sonucunda, Avrupa Türklerinin seçme (oy) hakkı tüm altyapısıyla Aralık 2011’den itibaren hukuki bir mevzuata kavuştu. Artık Avrupa Türkleri Türkiye Cumhuriyeti’nin yurtdışı temsilciliklerinde oylarını kullanacaklar. Sayın Özgündüz, TBMM Anayasa Komisyonu üyesi olarak konunun hukuki mevzuatının son aşamaya getirilmesinde önemli katkıları olduğu”na değindi.
Yoğun katılımın olduğu buluşmada, Genel Başkan Oğuzhan Kılıç, Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) adına CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’e Hollanda Türk toplumunun sorunlarına duyarlılığı ve Avrupa Türklüğünün TBMM’deki sesi olarak layık görülerek fahri üyelik plaketi alkışlar eşliğinde sunuldu. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkan Yardımcısı Denizhan Murat Üresin de Hollanda Türk gençliğinin bilinçlenmesine yönelik çalışmaları ve gösterdiği emek ve katkılarından ötürü plaketle ödüllendirildi. Çeşitli temaslarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Merkez binasına ziyarette bulunarak yöneticilerden çalışmalar ve Hollanda hakkında bilgi aldı ve düzenlenen yemekli toplantıda üyelerle bir araya geldi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası