MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN'ın 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Gününe İlişkin Mesajı

Tarih : 2012-04-02 / Kategori : Genel Haber

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN'ın 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Gününe İlişkin Mesajı

Çarlık Rusyasının desteğini arkasına alan işgalci Ermeni kuvvetleri, 1918 yılında "Büyük Ermenistan" hayaliyle Bakü, Gence, Şamahı, Quba, Karabağ, Nahçıvan, Zengezur kazası ve İrevan gibi şehirlerde uzun yıllardır yaşamakta olan Türk-İslam varlığını ortadan kaldırmaya çalışmayı kendilerine bir görev edinmişlerdir.

Meydana gelen soykırımın sonucunda, Bakü'de sadece bir günde 12 bin, toplamda ise 50 bin vatandaşımızın Hakk'ın rahmetine kavuştuğu bilinmektedir. Bunun ötesinde, meydana gelen olayların ise Ermenistan tarafından yapılan soykırımların sadece bir boyutu olduğu belirtilmelidir. 1998 yılından itibaren 31 Mart'ın Azerbaycanlıların Soykırım Günü olarak anılmasına sebep olan 1918'de başlayan Ermeni mezaliminden önce ilk soykırım 1905-1907 arasında yapılmış yine benzer biçimde Azerbaycan Türkleri 1948-53 arasında öz vatanlarını terk etmeye zorlanmışlardır. 1988'de başlayan çatışmalarda ise Ermeniler tüm dünyanın gözü önünde insanlık ayıplarına imza atmıştır.
Görüldüğü üzere, Türkiye'yi sözde soykırım ile suçlayan Ermenistan, gerçek soykırım harekatlarını adeta resmi politika olarak benimsemiştir. Tarih boyunca dünyanın birçok yerinde çeşitli katliamlara, zulümlere, eziyetlere, işkencelere ve soykırımlara maruz kalan Türkler hep zaferleriyle övünmüş; fakat maruz kaldığı zorlukları, haksızlıkları ve adaletsizlikleri gururlu bir millet olması sebebiyle maalesef dile getirmemişlerdir. Elemde ve sevinçte ortak olan iki devlet olan ve ortak duyguları paylaşan Türkiye ile Azerbaycan için böyle günlerin ortak anılması hem dostluk zemininin genişlemesine katkıda bulunacak bunun yanında tarihte Türklere karşı girişilen insanlık dışı uygulamaların gündeme getirilmesi için bir fırsat olacaktır. Diğer yandan, geçmişte Türklerin yaşadığı ızdırapların hatırlanması ve hatırlatılması bu vesileyle kaybedilmeye çalışılan milli şuurumuzu ve tarih bilincimizi canlı tutacaktır.
Tarih boyunca yaşadıkları anayurtları için canlarını veren yaklaşık 50 bin kahraman Azerbaycan Türkünü, bu acılı günde saygıyla andığımızı belirterek 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü'nün yanı sıra 20 Ocak 1990'da Bakü'deki vahşeti, 26 Şubat 1992'de Hocalı'da Ermeniler tarafından yapılan soykırımı, 28 Mart 1991 tarihinde Irak'ın Altınköprü kasabasında Türkmen kardeşlerimize yapılanları, 12 Ocak 1881'de Türkmenistan'da onbinlerce soydaşımızın hayatını kaybettiği Göktepe Katliamı'nı ve 5 Şubat 1997'de Doğu Türkistan'da Türklerin öldürüldüğü Gulca Katliamı'nı, Balkanlarda ve başta Iğdır olmak üzere Türkiye'de Ermenilerin yaptıkları katliamları unutturmayacağımızı altını çizerek bildirmek isteriz.
Dr. Sinan OĞAN
MHP Iğdır Milletvekili
TAD ve TÜRKSAM Başkanı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası