Melekli Beldesine Kavun Heykeli

Tarih : 2012-04-10 / Kategori : Genel Haber

Melekli Beldesine Kavun Heykeli

Melekli kasabasının sembol ürünü olan kavunun yaklaşık 3 metre boyunda bir maketi istanbul bulvarına yapılıyor, facebookta hizmet veren Melekli hürses sayfasında Melekli kasaba gençlerinden birinin kavun maketini projelendirerek facebook sayfasında paylaşması üzerine aynı kasabadan Azerbaycanın Bakü şehrinde inşaat işleriyle uğraşan Mustafa Zormen adlı vatandaşın sponsor olması sonucu Melekli’de bulunan İstanbul bulvarı üzerine Melekli’yi temsil eden şalak türü kavunun 3 metre buyunda bir maketi yapıldı.

Henüz yapım aşamasında olan kavun maketinin çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 20 gün sonra bitirilmesi planlanıyor.
Uzun yıllardır Melekli ekonomisine büyük katkı sağlayan kavun üretimi Melekli beldesinde çok profosyönelce yapılmakta olup en çok şalak türü yetiştirilmektedir. Şalak kavunun menşei 19. yılların başında Erivan’dan getirilip bölgede yaygınlaştırıldığı biliniyor.  Facebookta yayın yapan Melekli hürses sayfa yöneticileri sponsor sağlanabildiği taktirde aynı bulvar üzerine  bir şahmaran heykelide yapacaklarını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası