Iğdır'da Sahte Para ve Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Tarih : 2012-04-10 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Sahte Para ve Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Iğdır Emniyet Müdürlüğü  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan iki ayrı operasyonda sahte para ve ruhsatsız silah ele geçirildi.

Iğdır emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre elde edilen bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde değerlendirilmesi neticesi yapılan çalışmalarda;  İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri Iğdır'a yüklü miktarda sahte para getireceği ve piyasaya süreceği bilgilerine ulaşılan A.T. ve B.T. isimli şahısları takibe alarak Söğütlü Mahallesinde bir çayevinde yakaladı.Yapılan üst aramalarında A.T. isimli şahıstan 1 adet Sahte 200 TL para, B.T. isimli şahıstan 25 adet Sahte 200 TL para olmak üzere toplamda iki şüpheliden 26 adet toplam değeri (5200 TL) olan sahte paralar muhafaza altına alınarak haklarında Parada Sahtecilik suçundan işlem yapılan iki şahıs çıkarıldıkları Mahkemece tutuklandılar.
Yapılan ayrı bir operasyonla ruhsatsız silah ele geçirildi.Aynı şekilde B.A. isimli şahsın Iğdır'a Karadeniz Bölgesinden çok sayıda ruhsatsız tabanca getireceği ve bu tabancaların Iğdır'da pazarlanacağı yönünde elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi neticesinde Trabzon ilinden hareket ederek Iğdır'a  gelen yolcu otobüsünde B.A. isimli şahıs yakalanarak elindeki çantadan 4 adet ruhsatsız tabanca ve 4 adet şarjörleri ele geçirilerek el konuldu.
“Sahtecilik yaparak ve kaçak yollarla haksız menfaat temin etmek isteyen kişilere karşı mücadele kesintisiz olarak devam edecektir.” denildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası