MHP Iğdır Milletvekili OĞAN'ın Soru Önergesinin Cevabında Ünlendi Barajı Projesinin Kesin Başlama Tarihi Belirtilmedi

Tarih : 2012-04-11 / Kategori : Genel Haber

MHP Iğdır Milletvekili OĞAN'ın Soru Önergesinin Cevabında  Ünlendi Barajı Projesinin Kesin Başlama Tarihi Belirtilmedi

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Iğdır'da takipçisi olacağım dediği konuların Ankara'da peşini bırakmadı.

TBMM'nin en aktif milletvekillerinden OĞAN, Iğdır'ın yıllardır bekleyen projesi Ünlendi Barajı'nı geçtiğimiz günlerde Bakan EROĞLU'na sormuştu. Kısa süre önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden cevap geldi.
Iğdır'da tarımın yeniden canlanmasına ortam hazırlayacak Ünlendi Barajı projesi için hangi çalışmaların yapıldığının sorulduğu önergede ayrıca OĞAN, Iğdır'ı yüksek oranlı arsenikli suyundan kurtarmak için Bakanlığın barajın yapımına kadar planladığı geçici herhangi bir projesinin olup olmadığını sordu. 21. yüzyılda hala su gibi temel gereksinim maddelerine ilişkin sorunlar yaşayan Iğdır'ın problemlerinin Ünlendi'nin inşasının bitirilmesine kadar geçici bir proje üzerinde çalışılıp çalışılmadığının da sorulduğu soru önergesinin cevabında Ünlendi Barajı'nın planlama raporunun Iğdır ili ve ilçelerinin içme suyu ihtiyacını da karşılamak maksadıyla revize edilmesine karar verildiği belirtildi.
Bunlardan başka, önergede "Planlama raporunun sonucuna göre, Ünlendi Barajı'nın Proje Yapım İhalesi, 2012 yılında gerçekleştirilebilecektir" sözleri yer alsa da kesin tarihin belli olmaması Iğdırlılar tarafından sürecin uzayabileceği ile ilgili kuşkularla karşılandı. Iğdır halkı, seçim döneminde AKP adaylarının "Iğdır'a deniz getireceğim" vaatlerine rağmen uzun yıllardır beklenen proje ile ilgili hala AKP Hükümeti tarafından somut bir adımın atılmadığından dolayı rahatsızlığını her fırsatta dile getirmeye devam ediyor. Seçim öncesinde bizzat Başbakan Erdoğan tarafından tarafından Ünlendi Barajı'nın temelinin atılacağı sözü verilmiş olmasına rağmen bugüne kadar ciddi hiçbir çalışma yapılmamıştır. Mecliste bu konuda genel kurulda konuşmalar yaparak Başbakan Erdoğan'ın verdiği sözü tutmasını isteyen OĞAN ayrıca bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanı ve DSİ Genel Müdürü ile de bu konuda görüşmeler yapmıştır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası