IĞDIR EHLİBEYT ALİMLER DERNEĞİ, AYETULLAH NEMRİN SUUDİLER TARAFINDAN ŞEHİD EDİLMESİNİ PROTESTO ETTİ

Tarih : 2016-01-09 / Kategori : Gündem

IĞDIR EHLİBEYT ALİMLER DERNEĞİ, AYETULLAH NEMRİN SUUDİLER TARAFINDAN ŞEHİD EDİLMESİNİ PROTESTO ETTİ

 SUUD KRALININ FOTOĞRAFI YAKILDI

           Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Suuidi Arabistan’da Şii alim Ayetullah Nemr'in ve 47  kişi ile idam edilmesini protesto eden bir basın açıklaması yaptı.
              Cuma namazına müteakip, Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarında protesto ve basın açıklamasında konuşan Ehli Beyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanlı    
             Siyonist kuklası Vahabi Suudi'ler tarafından Şehit edilen Şii alim Ayetullah Nemr'in idam edilmesi İslam aleminde birliğin sağlanmasını engellemiştir. Bizde bu kanın yerde kalmayacağını belirtmek İsrail’ e ve onun uşaklığını yapan Suudi Arabistan’a seslenmek için buradayız. Suudi Arabistan İslamiyet’in yayıldığı bir yerdir. Fakat Suudi krallığı Siyonist İsrail’e uşaklık yapmakta Müslümanların kanının dökülmesine neden olmaktadır. Suudi rejimi bugün Nijerya’da Afganistan’da Irak’ta Suriye’de, Yemen’de yapılan katliamlara  göz yummaktadır.Biz nerde bir mazlum,mezalim varsa karşısında durmak için burada toplandık.İslam Alemi,Müslümanlar  birlik içinde olmalıdır.Birlik içinde olmasak parçalanacağız.yok olacağız.Bunlar Emperyalist devletler Ortadoğu da  mezhep kavgası çıkarmak istiyorlar.Unutmayalım Şii Sünni kardeştir  Vahabiler kalleştir.”dedi.
                  Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği üyesi Veli Beder’de yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:”   Allah kim bir mümini kasten öldürürse onun cezası cehennemdir demiştir. Suudi rejim de ülkede bozgunculuk çıkarma toplumun düzenini bozma gerekçesiyle ararlında alim Ayetullah Nemr  ve 47  kişiyi  idam etmiştir. Büyük alime isnat edilen bu suçlar kesinlikle gerçeği yansıtmadığı gibi büyük bir iftiradır. Zira alim Ayetullah Nemr'i tanıyanlar onun silahlı bir eylemin ve rejim aleyhinde olmadığını bilir. Dünyaya terörizmi ihraç eden ve dünyadaki, terörizmin beşiği olarak bilinen bir rejim aynı gerekçeyle barış yanlısı bir alımı hunharca katletmesi çok düşündürücüdür. Aslında Suudi rejimi maşası olduğu efendilerinden aldığı talimatla    Müslümanlar arasına fitne tohumu ekip, mezhep savaşı çıkarmak istemektedirler. Ama gerçek alimler bu tuzağa düşmeyecektir.İslam dini, barış ve kardeşlik dini olarak tüm insanlığı kucaklarken ve dünyaya kardeşlik sevgi ve huzur dolu mesajlar verirken Siyonizm’in kuklası bir rejimin o kutsal topraklardan dünyaya terör ve terörizmi yayması İslam peygamberine ve onun amaçlarına büyük ihanettir.Bugün Suud rejimi  dünyanın birçok yerinde terör yapılanmalarına milyarlarca dolar harcadığı için ciddi bir bütçe açığı vermiştir.Düşünce ve demokrasi özgürlüğünü savunan insan hakları savunucularını  işlenen bu cinayetlere sesiz kalmamalarını tepki göstermelerini istiyoruz.ve Suudi rejim destekçilerini kınıyoruz”
            Daha sonra bir gurup genç Suud kralının fotoğrafını yaktı. Sık sık Sünni Şii kardeştir .Vahabiler kalleştir. Sloganı atıldı.     Kalabalık daha sonra sesizce dağıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası