“7/24 Okuma ve Ders Çalışma Salonu” Hizmete Açıldı

Tarih : 2019-03-04 / Kategori : Eğitim

“7/24 Okuma ve Ders Çalışma  Salonu” Hizmete Açıldı

       Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Ziraat Fakültesinde “7/24 Okuma ve Ders Çalışma Salonu” hizmete açıldı. Okuma salonunun açılış törenine; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 

Törende açılış konuşmasını Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yaptı. Rektör Alma konuşmasında, “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi büyük ölçüde üniversitelerin eriştiği düzeye bağlıdır. Üniversiteler bilgi ve düşüncelerin korunması, eğitim ve öğretim, araştırma, basım-yayım, bilginin yorumlanması ve yayılması gibi etkinliklerle yükümlü kuruluşlardır. Üniversitelerin bu işlevleri gerçekleştirebilmesi gerekli alt yapı öğelerinin sağlanması ile olanaklıdır. Bu alt yapı öğeleri eğitim-öğretim için ders araç ve gereçleri, deney için laboratuvarlar, öğretim elemanları ve kütüphaneleridir. Üniversitemiz kütüphanesinin koleksiyonu her geçen yıl büyümeye devam etmiş, basılı kaynakların yanı sıra dijital elektronik kaynaklar ile de zenginleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.
“Günümüzde dijitalleşmenin önemi her geçen gün artıyor”
“21. yüzyılda yaşadığımız değişim, dönüşüm ve bilgi çağında dijitalleşmenin önemi her geçen gün artmış, dijital dönüşüm Üniversitemizin çoğu birimlerinde olduğu gibi kütüphanemizde de etkisini en üst seviyede ve uluslararası standartlarda göstermiştir” şeklinde konuşan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi kütüphanesinin dijital dönüşüm kapsamında tüm e-bilgi kaynaklarına 7/24 hem evden hem de ofisten erişme imkânı sağladığını kaydetti. 
Yaşam boyu öğrenmenin her geçen gün öneminin arttığı şu günlerde e-YDS, Vidobu, Video LMS gibi video eğitimlerin kütüphanemiz aracılığı ile 7/24 ‘Online Eğitim’ hizmeti şeklinde sunulduğunu aktaran Rektör Alma, “Kütüphaneler arası işbirliği kapsamında ise Türkiye’deki bütün üniversite kütüphanelerinden hem basılı hem de dijital koleksiyonlar talep edilmekte ve KİTS uygulaması aracılığı ile kısa sürede bu talep karşılanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmaktadır. Türkiye Belge Sağlama Sistemi (TÜBESS) ile yine hem basılı hem de dijital bilgi ve belgeler temin edilmekte ve sizlerin hizmetine sunulmaktadır. ‘Cep Kütüphanem’ uygulaması ile cep telefonunuzdan kütüphanemizdeki tüm kaynakları tarama, eser isteğinde bulunma, ödünç takip etme, ayırtma vb. hizmetler verilmekte, Hiper Kitap uygulaması ile de 22.000 Türkçe kitaba 7/24 cep telefonları, tablet ve bilgisayarları üzerinden ulaşılmaktadır. Kütüphanemizin alt yapı çalışmaları ise hızla devam etmektedir. Yeni kütüphane binası projemiz gündemimizde olup yatırımların açılması ile çalışmalarımız kaldığı yerden hızla devam edecektir. Karaağaç Kampüsü içerisindeki kütüphanemiz ise önümüzdeki günlerde eski ilahiyat fakültesinin üst katına taşınacak ve daha iyi imkânlarda hizmet verecektir. Burada ayrı çalışma salonları, internet ve bilgi erişim merkezi de bulunacaktır. Ziraat Fakültesinde bulunan merkez kütüphanemiz ise öğrenci sayısındaki artışa paralel olarak yoğun olarak kullanmakta, bu sebeple oluşan yer sorunu problemini bugün burada açacağımız 7/24 okuma salonu ile bir nebze de olsa çözüme kavuşturma amacı içerisindeyiz” dedi.
Açılış, kurdele kesiminin ardından son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası