NAHÇIVAN’IN KURULUŞUNUN 100. YIL FOTOĞRAF SERGİSİ IĞDIR’DA AÇILDI

Tarih : 2024-03-18 / Kategori : Genel Haber

NAHÇIVAN’IN KURULUŞUNUN 100. YIL FOTOĞRAF SERGİSİ IĞDIR’DA AÇILDI

      Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle Iğdır’da Nahçıvan’ı anlatan fotoğraf sergisi açıldı.
 

       Türkiye Cumhuriyeti  Nahçıvan Başkonsolosluğu,Nahçıvan’da yayın yapan Şark kapısı gazetesi ve Iğdır Azerbaycan Evi tarafından ortaklaşa açılan sergide Şark kapısı gazetesi foto muhabirlerinin Nahçıvan’da çektiği Nahçıvan’ı anlatan fotoğraflar sergilendi.
         Iğdır Azerbaycan evinde açılan sergide gazeteci Ali Hudiyev, Esed Seferov ve Zülfügar Kurbanlı’nın Nahçıvanı anlatan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını Iğdır valisi Ercan Turan,Ak Parti Milletvekili Cantürk Alagöz, Azerbaycan Cumhuriyeti Nahçıvan temsilcisi Günay Malikkızı,Türkiye Cumhuriyeti Nahçıvan başkonsolosu Asip Kaya, Nahçıvan Dışişleri bakanlığı temsilcisi Vusal Elekberli, Nahçıvan milletvekili Turan Memmedli, Şark kapısı gazetesi genel yayın müdürü Sara Azimova, Iğdır Azerbaycan Kültür Evi başkanı Ziya Zakir Acar, Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal, Azerbaycan Kars Başkonsolos yardımcısı Burhan Nevruzoğlu, Ak Parti  il başkanı Ali Kemal Ayaz, Cumhur İttifakı belediye başkan adayı Ülkü Öcal ve kalabalık bir davetli katıldı.
       Protokol üyeleri yaptıkları konuşmalarda iki devlet bir millet kardeşliğinden, yapılan birlik ve beraberlik çalışmalarından bahsederek,Türkiye ve Azerbaycan bölgede güçlü devlet haline gelmiştir.Kültürel gelişmeler daha çok artmalı, Nahçıvan’da yaşayan vatandaşlar, Iğdır’ı, Iğdır’da yaşayanlarda Nahçıvan’ı gezip görmeli yakından tanımalı daha çok gönül bağı oluşturmalıyız. ”dediler.
       80 fotoğraftan oluşan sergi 3 gün açık kalacak. Haber: Zeki Şıkatş

Foto Galeri
NAHÇIVAN’IN KURULUŞUNUN 100. YIL FOTOĞRAF SERGİSİ IĞDIR’DA AÇILDI NAHÇIVAN’IN KURULUŞUNUN 100. YIL FOTOĞRAF SERGİSİ IĞDIR’DA AÇILDI

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası