AFAD’TAN TEORİK VE PRATİK EĞİTİM

Tarih : 2024-03-25 / Kategori : Genel Haber

AFAD’TAN TEORİK VE PRATİK EĞİTİM

Iğdır'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi ( Afad ) Başkanlığının "100 Bin Arama Kurtarma Personeli Projesi" kapsamında, teorik ve pratik eğitimlerle geleceğin kurtarma ekipleri yetiştiriliyor.

Afad Iğdır İl Müdürlüğünce kentte’100 bin Deprem de Arama Kurtarma’cı Yetiştirme Projesi’ AFAD Iğdır Müdürlüğü tarafından, İl Jandarma, 5. Hudut Tugayı, Iğdır Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Iğdır Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ve 3 STK ekiplerin den 196 kişiye hafif arama kurtarma, İnsani yardım, yangın ve ilk yardım eğitimleri veriliyor.
 
Olası afetler için 196'şar kişilik gruplar halinde eğitime tabi tutulan gönüllüler hafif arama kurtarma, insani yardım, yangın ve ilk yardım konularında bilgi sahibi oluyor.
Eğitmenler, gönüllüleri sıfırdan başlayarak çadır kurmadan yer dinlemeye, ekipmanları kullanmadan kazalara müdahaleye kadar çeşitli konularda yetiştiriyor.
Proje dahilinde eğitimlerini tamamlayan gönüllülerin, akredite edilerek olası afetlerde görev almaları hedefleniyor.
 
Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bülent Zeğem, Afad Gönüllüleri projesi dahilinde eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.
 
Iğdır Afat Gönüllülerini özellikle 6 şubat depreminde deprem bölgesine giderek büyük başarılar elde ettiğini vurgu yapan Zeğem, “Biz de kurum olarak özellikle ilimizdeki Afad gönüllülerini daha donanımlı bir şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz. İlimiz Afad Gönüllüsü sayısı 2651 gönüllü sayısı ulaşılmıştır. Sistemde giriş yapan gönüllülerimize hafif arama kurtarma, İnsani yardım, yangın, ve ilk yardım eğitimleri verilmektedir. Kentteki, STK’ların çok büyük ilgisi var, Iğdır’da bir STK’mız akredite ettik, diğer STK’larımızlada bu kapsamda eğitimlerimiz devam diyor. O kadar çok ilgi var ki, Ramazanlıkta da bu yoğun talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Burada katkıda bulunan tüm Kurum, STK ve Gönüllülere teşekkür eder afetsiz sağlıklı güzel günler dilerim.” dedi.
 
Zeğem, katılımcılara verilen eğitimlere ilişkin, şu bilgileri paylaştı:
 
  "Sisteme giriş yapan gönüllülerimize hafif arama kurtarma, insani yardım, yangın ve ilk yardım eğitimleri verilmektedir. Kentteki sivil toplum kuruluşlarının çok büyük ilgisi var. Iğdır'da bir sivil toplum kuruluşumuzu akredite ettik, diğerlerine de bu kapsamda eğitimlerimiz devam diyor. O kadar çok ilgi var ki ramazan ayında da bu yoğun talepleri karşılamaya çalışıyoruz."
 
Zirve Kuzey-Doğu Arama-kurtama- Doğa Derneği Başkanı Bülent Mavzer’de, 6 gün devam ettikleri eğitimlerini başarıyla bitirdiklerini belirterek, “Iğdır’da faaliyet yürüten üç farklı STK ile bu eğitimleri aldık. 6 gün boyunca kentsel aram kurtarma eğitimler kapsamında, olası bir depremde kullanılacak ekipmanları tanıdık ve uygulamalı olarak enkazda çalışma yaptık. Trafik kazalarında nasıl müdahale edileceği konusunda ve ilkyardım eğitimi aldık. Bu mana da bize eğitim veren AFAD müdürlüğüne teşekkür ederiz. “ şeklinde konuştu.
 
Eğitimlerin çok faydalı olduğunu dile getiren gönüllülerden Zeynep Güven de "Olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiğini ve nasıl hareket edeceğimizi öğrendik. Her insanın bu eğitimleri alması gerektiğini düşünüyorum. Herkesi AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyorum." diye konuştu. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası