Iğdır Belediyesi Van’a İş Makinesi Gönderecek

Tarih : 2011-11-05 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesi Van’a İş Makinesi Gönderecek

Iğdır Belediye Başkan vekili  Hüseyin Malk, Van belediyesinden İş makinası ihtiyacı olduğu yönünde faks aldıklarını bayram süresince iş makinelerini Van İline enkaz kaldırma çalışmalarına göndereceğini söyledi.

         Hüseyin Malk, makamında düzenlediği basın toplantısında Van ilinde meydana gelen depreme değinerek “Kısa bir süre önce Van'da yaşanan deprem felaketinin üzüntüsünü yüreğimizde hissettik, hissediyoruz. Vatandaşlarımızın acılarını paylaştık, paylaşıyoruz.“ dedi
          Deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak bu felaket karşısında ihmallerimizi ve hatalarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir.diyen Malk, “Her yeni felakette aynı tablo ile karşılaşmamak ve aynı soruları sormamak için deprem bilincinin her yönüyle sürekliliğini koruduğu bir Türkiye olabilmeyi ümit ediyoruz.Sağlıklı bir kentleşme, güvenilir yerleşim alanları ve mekanları yaratmak artık elzemdir. Yaşadığımız kentte aynı akibeti yaşamamak için hep birlikte sorumluluk duymalıyız.  Deprem bölgesine yardım amacıyla Iğdır’da belediyemiz halkımızla birlikte seferber olmuştur. Belediyemizce anında bir kriz masası kurularak 14 kamyon yardım malzemesi gönderilmiştir. 23 ile 30 Ekim tarihleri arasında başlatmış olduğumuz kampanya ile Iğdır’lı hayırsever hemşehrilerimizin yardımlarını alarak Van, Erciş ve Çelebibağ’da bulunan kriz masalarına bu yardımları teslim ettik.
          Van ve Erciş’te yaşanan deprem felaketine Iğdır’dan kardeş elimizi uzatarak acılarını paylaştık, onlarla tek yürek olduk. Bu arada bir kısım basın ve yayın organlarında yardımların ulaştırılmadığı yönünde çıkan haberlerin maksatlı ve yanlış olduğunu ifade etmek isterim. Her iş ve işlem kayıtlı bir şekilde yapılmıştır. Iğdır halkı ve Iğdır Belediyesi olarak kardeşlik ve dayanışma duyguları içerisinde hareket etmeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.” şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin “Iğdır da 2.Derece deprem fay hattında ayrıca Medsamor nükleer santralı tehlikesi var bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusuna cevap veren Başkan vekili Hüseyin Malk, “Ermenistan da ki nükleer santrale bizden önceki belediye başkanları da tepki koymuştu bizde koyuyoruz. Bu iş bizi aşıyor.
Başkan Malk, “TBMM konuyu görüşüp uluslar arası güçleri devreye sokup kapatmalıdır. Biz yinede belediye olarak kapatılması için imza kampanyası başlatacağız.” dedi.
Başkan Hüseyin Malk, “bu santral herkesin uykusunu kaçırıyor” diye konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası