Iğdır'da Fidan Dikim Kampanyası

Tarih : 2011-11-11 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Fidan Dikim Kampanyası

Iğdır Orman ve Su işleri Müdürlüğü, "Bayramda ölen yakınlarımızı fidan dikerek hatırlayalım kampanyası" çerçevesinde fidan dikimi gerçekleşti.

Iğdır asri mezarlıkta 2500 civarında fidan dağıtmaya başlayan
Iğdır Orman ve Su İşleri İl Müdürü Taner Tazegün, yaptığı açıklamada, Genel müdürlüğümüzün emri ile "Bayramda ölen yakınlarımızı fidan dikerek hatırlayalım kampanyası" başlattık. Fidan dikim kampanyası çerçevesinde 2500 adet sarı çam dağıtarak mezarlığa gelenler yakınlarının mezarının yanına çamları diktiler.Amacımız yeşil bir Iğdır yaratmak.” dedi.
Tazegün, “Toplumun etik değerlerine olan saygıyı pekiştirmek, insanların Ormana ve ağaca karşı olan sevgilerini artırmak amacıyla  başlatılan kampanya kapsamında bugün, asri mezarlıkta fidan dikimi yapıyoruz. Yakınlarını ebediyete uğurlamış vatandaşlarımızın, geleneğimizde yer alan mezarlık ziyaretlerinde hem ebediyete göç eden yakınlarını hatırlatmak ve bir fidan ile yaşatmak, hem de mezarlıklarımızın daha yeşil, daha özel yerler olmasına katkıda bulunmak amacıyla kampanyamız devam ediyor. Bugün mezarlığa gelmeyenler müdürlüğümüze geldiklerinde ücretsiz olarak fidan alabilir” şeklinde konuştu.
Vatandaşlar da bu uygulamadan dolayı Iğdır Orman ve Su İşleri İl Müdürü Taner Tazegün’e teşekkür ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası